Exploration Tweede Ronde Édition captivante Vélo avec nous jusquà NEC attire une foule nombreuse

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van ‘Fiets mee naar N.E.C.’ plaats bij het Goffertstadion. Rondom de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo faciliteerde N.E.C. een nog grotere bewaakte fietsenstalling dan tijdens de lancering van het initiatief tegen Almere City FC eind oktober vorig jaar. Met een goed gevulde stalling kon de organisatie wederom rekenen op complimenten.

Parkeergelegenheid rondom het Goffertstadion is al jaren een vraagstuk voor N.E.C. De club wil graag meer plaatsen creëren voor fietsen, maar is hiervoor afhankelijk van de mogelijkheden in het Goffertpark. Om de parkeerdrukte buiten het stadion te verminderen, werd de tweede editie van het initiatief ‘Fiets mee naar N.E.C.’ georganiseerd.

De pop-up fietsenstalling bevond zich aan de achterzijde van het stadion in het Goffertpark. Eind oktober 2023 in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC bood N.E.C. plaats aan 1.500 fietsers. Vanwege het grote succes destijds werd er voor deze editie opgeschaald naar 2.500 parkeerplekken.

Voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo was de fietsenstalling enorm goed gevuld en de reacties van supporters, die hun fiets in de daarvoor bestemde vakken hadden geparkeerd, waren louter positief. Alle fietsers werden na afloop bedankt met een goodie in de vorm van een N.E.C.-fietslampje.

N.E.C. hoopt in de toekomst de parkeergelegenheid voor fietsers structureel te kunnen verbeteren. De pilot van afgelopen zaterdag helpt de club om het gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden aan te gaan om in de toekomst een structurele oplossing te bieden.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.