Avalanche tragique en Chine bilan salourdit à 31 morts plusieurs personnes portées disparues

Na de aardverschuiving gisteren in de Chinese provincie Yunnan is het dodental gestegen tot 31, volgens Chinese staatsmedia. Ongeveer 13 mensen worden nog vermist.

Reddingswerkzaamheden moesten vandaag tijdelijk worden stopgezet vanwege een waarschuwing voor een nieuwe aardverschuiving. Er worden nog steeds mensen onder het puin vandaan gehaald.

De aardverschuiving trof het dorp Liangshui in de bergachtige provincie Yunnan waar een bewoner aan de staatstelevisie vertelde: « De berg stortte gewoon in, tientallen mensen liggen onder het puin. Iedereen sliep op het moment van de ramp nog. » Honderden inwoners zijn geëvacueerd.

Het is nog onduidelijk wat heeft geleid tot het loskomen van een stuk van de berg. Lokale deskundigen melden dat de aardverschuiving honderd meter breed was en meters dik.

De autoriteiten hebben ongeveer duizend reddingswerkers naar het gebied gestuurd, met meer dan 200 reddingsvoertuigen. Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar vermisten. Het bergachtige gebied en de winterse omstandigheden (vorst en sneeuw) maken het reddingswerk bemoeilijkt.

Bekijk hieronder beelden van de reddingswerkzaamheden in China:

[Video: Doden en tientallen gewonden bij aardverschuiving in China]

(Note: De overgeplaatste afbeelding/video is een actie van een bron, deze is niet beschikbaar voor transmissie, de journalist of het nieuwsmedium niet opnieuw worden geplaats)

In het kader van de hulpverlening zijn daarom zo’n duizend reddingswerkers naar het gebied gestuurd, met meer dan 200 reddingsvoertuigen. Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar vermisten. Het bergachtige gebied en de winterse omstandigheden (vorst en sneeuw) bemoeilijken het reddingswerk.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.