Staande ovatie à Michael J Fox au Baftas pour annonce gagnant du meilleur film

Huldiging van Michael J. Fox bij de Bafta’s

Op de recente Bafta-uitreiking vond een emotioneel moment plaats toen de legendarische acteur Michael J. Fox de eer kreeg om de award voor beste film uit te reiken. Ondanks zijn langdurige strijd met de ziekte van Parkinson, ontving Fox een staande ovatie van alle aanwezigen in de zaal. Het was een ontroerend gezicht toen de 62-jarige acteur in een rolstoel het podium opgereden werd.

Een Ontroerende Reactie van het Publiek

Eenmaal op het podium aangekomen, stond Michael J. Fox vastberaden op uit zijn rolstoel en zette hij met enige moeite en stap richting de microfoon. Voordat hij de winnaar van de Bafta voor beste film, « Oppenheimer », kon aankondigen, kreeg hij een langdurige staande ovatie van het publiek. Het was een emotioneel moment waarbij al zijn collega-acteurs, waaronder Ryan Gosling, Margot Robbie en Bradley Cooper, hun respect toonden door recht te staan en Fox te eren.

De Strijd van Michael J. Fox met Parkinson

In 1991 werd bij Michael J. Fox de ziekte van Parkinson gediagnosticeerd, op een zeer jonge leeftijd van slechts 29 jaar. Ondanks zijn strijd met deze slopende aandoening, schitterde hij in iconische films zoals « Back to the Future » en « Stuart Little ». Het publiek ontdekte pas acht jaar later over zijn diagnose en bewonderde zijn moed en doorzettingsvermogen. In 2023 werd er zelfs een documentaire uitgebracht over zijn leven en zijn onverschrokken gevecht tegen de ziekte.

Steun van Echtgenote Tracy Pollan

Voorafgaand aan het ontroerende moment tijdens de uitreiking, verscheen Michael J. Fox op de rode loper, vergezeld door zijn vrouw, Tracy Pollan. Ook daar werd hij warm ontvangen en kreeg hij veel aandacht van zowel fans als collega’s uit de filmindustrie.

Een Inspiratie voor Velen

De sterke wilskracht en vastberadenheid van Michael J. Fox om door te blijven gaan, ondanks de uitdagingen die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt, maakt hem een ware inspiratiebron voor velen. Zijn impact op zowel het witte doek als in het echte leven wordt diep gevoeld en gewaardeerd door iedereen die zijn verhaal volgt.

#####FAQs

1. Wat is de ziekte waarmee Michael J. Fox al jaren strijdt?

– Parkinson.

2. Welke award mocht Michael J. Fox uitreiken tijdens de Bafta’s?

– De award voor beste film.

3. In welke twee beroemde films heeft Michael J. Fox gespeeld?

– « Back to the Future » en « Stuart Little ».

4. Wanneer werd Michael J. Fox voor het eerst gediagnosticeerd met Parkinson?

– In 1991, op 29-jarige leeftijd.

5. Welke belangrijke gebeurtenis vond plaats in 2023 met betrekking tot Michael J. Fox?

– Er werd een documentaire over zijn leven en strijd tegen Parkinson uitgebracht.

6. Met wie verscheen Michael J. Fox op de rode loper tijdens de Bafta’s?

– Zijn vrouw, Tracy Pollan.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.