Spectaculaire overwinning van Haller leidt Ivoorkust naar Afrika Cup finale tegen Nigeria

« `html

Ivoorkust verslaat Congo-Kinshasa en staat in de Afrika Cup-finale

Ivoorkust heeft zich weten te plaatsen voor de eindstrijd van de Afrika Cup, na een zege op Congo-Kinshasa in de halve finales. De thuisploeg, die als een van de beste nummers drie de poulefase overleefde, zal het opnemen tegen Nigeria in de finale van het toernooi.

Goals van Sébastien Haller en William Troost-Ekong

Voormalig FC Utrecht- en Ajax-spits Sébastien Haller scoorde het enige doelpunt in de halve finale wedstrijd tegen Congo-Kinshasa, waarmee Ivoorkust de overwinning veiligstelde. Aan de andere kant wist de geboren Haarlemmer William Troost-Ekong Nigeria naar de finale te leiden door een goal vanaf de strafschopstip tegen Zuid-Afrika.

Spanning op het veld

De wedstrijd tussen Ivoorkust en Congo-Kinshasa bood de toeschouwers een spannend schouwspel. Hoewel de eerste helft onderhoudend was, duurde het tot kort voor rust voordat er grote kansen werden gecreëerd. Haller en Kessié waren beiden dichtbij een doelpunt, maar het was uiteindelijk Haller die de ban brak met een prachtige volley.

Op naar de finale

Ivoorkust staat voor de vijfde keer in de finale van de Afrika Cup, terwijl Nigeria al voor de achtste keer de eindstrijd heeft bereikt. Beide ploegen zullen strijden om de felbegeerde titel, met als inzet de eer van hun land.

« `

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.