Révélation choquante Ferrari prévoit un transfert sensationnel de F1 pour 2025

Volgens geruchten van Spaanse krant AS, de Italiaanse tak van Motorsport.com en het betrouwbare Autosport, lijkt het erop dat er een grote verschuiving op komst is in de wereld van de Formule 1. Het nieuws gaat dat Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari vertrekt.

Bij het Italiaanse team wordt Hamilton gezien als de vervanger van Carlos Sainz, die blijkbaar zijn contract niet wenst te verlengen. AS meldt dat de « transfer van het decennium » zo goed als rond is. En dat alleen de laatste details nog moeten worden uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, zal Hamilton volgend jaar teamgenoot worden van Charles Leclerc, die onlangs zijn contract bij Ferrari heeft verlengd.

Met de komst van Hamilton betekent dit ook dat Sainz, wiens contract aan het einde van dit jaar afloopt, zal vertrekken. De onderhandelingen tussen de Spanjaard en zijn huidige werkgever lijken te zijn vastgelopen. Volgens Spaanse media heeft Sainz zijn zinnen al gezet op een mogelijke transfer naar Mercedes, Aston Martin, of Audi.

Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes vorig jaar verlengd tot eind 2025, maar zou vanwege enkele ontsnappingsclausules eerder kunnen vertrekken. Dit jaar begint hij aan zijn twaalfde seizoen bij de Duitse renstal.

Lewis Hamilton behoort tot een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs ooit. Met in 2020 zijn zevende wereldtitel, evenaarde hij het record van de legendarische Michael Schumacher. Hij heeft de meeste Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan (103), veroverde de meeste polepositions (104) en stond het vaakst op het podium (197).

Na zijn debuut namens McLaren in 2007, pakte Hamilton bijna direct in zijn eerste seizoen de wereldtitel. Uiteindelijk kwam hij twee punten tekort om Kimi Raïkkönen te verslaan. In zijn tweede seizoen wist Hamilton wel het kampioenschap te veroveren.

Na een periode van droogte stapte Hamilton in 2013 over naar Mercedes. Met het Duitse team domineerde hij de Formule 1 lange tijd. In de periode van 2014 tot en met 2020 werd hij slechts in 2016 geen kampioen.

De laatste jaren heeft Hamilton wat moeilijkheden gekend. Sinds hij in 2021 net naast zijn achtste wereldtitel greep, heeft hij geen enkele race meer gewonnen. Zijn laatste overwinning dateert uit eind 2021 in de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Het Formule 1-seizoen begint dit jaar op 2 maart met de Grand Prix van Bahrein. Van 21 tot en met 23 februari vinden in datzelfde land de traditionele testdagen plaats.

Gilles Moreau https://belgiumtribune.be/

Journaliste chevronné depuis plus de 12 ans, j'ai couvert divers sujets allant de la politique nationale à l'économie mondiale. Autrefois affilié à des publications de renom, il apporte désormais son expertise à BelgiumTribune.be, analysant en profondeur les enjeux politiques et économiques qui façonnent l'avenir du pays.

Tu pourrais aussi aimer