Prins Harry enroulé dans une démonstration captivante de curling en fauteuil roulant

Prins Harry en Michael Bublé schitteren in demonstratie rolstoelcurling

De Britse prins Harry beleefde afgelopen vrijdag een geweldige tijd tijdens een demonstratie rolstoelcurling in het Canadese Whistler. Samen met de bekende zanger Michael Bublé betrad de jongste zoon van koning Charles de ijsbaan voor een sportieve uitdaging.

Het speelse optreden van Prins Harry en Michael Bublé

Terwijl Bublé zich voorbereidde om zijn eerste stenen over het ijs te laten glijden, waarschuwde Harry lachend de menigte fotografen aan de zijkant om op te passen. De prins leek bij voorbaat al te weten dat de steen van de zanger niet exact op de juiste plek zou belanden. En inderdaad, de steen zeilde langs de ringen, precies zoals voorspeld.

Roelstoelcurler Marney Smithies roemt Harry en Bublé

Ondanks de missers van Bublé, vond rolstoelcurler Marney Smithies dat zowel Harry als de zanger het verrassend goed deden, gezien het feit dat ze nog nooit eerder deze sport hadden beoefend. Na afloop deelde ze met de Vancouver Sun dat de prins en Bublé voortdurend met elkaar aan het kibbelen waren op een speelse manier. « Ze hebben het echt fantastisch gedaan. Het was aangenaam om naar hen te kijken. Ze gedroegen zich als twee gewone jongens die plezier hadden op het ijs. »

Vooruitblik op de Invictus Games

De demonstratie maakte deel uit van een voorproefje op de Invictus Games van het volgend jaar. Prins Harry is de drijvende kracht achter dit toernooi voor veteranen die zowel fysieke als mentale wonden hebben opgelopen. In 2025 zullen de spelen plaatsvinden in Vancouver en Whistler, waar voor het eerst wintersporten aan het programma zullen worden toegevoegd.

Prins Harry’s inspirerende woorden

Tijdens een afsluitende toespraak benadrukte prins Harry de reden waarom de Invictus Games naar Canada terugkeren. Hij prees de deelnemers en sprak over de speciale momenten die hij gedurende de evenementen had meegemaakt. De prins benadrukte de waarde van de glimlach op de gezichten van de deelnemers, en hoe dit het belang van dergelijke initiatieven onderstreept.

Meghan op de skeletonbaan

Prins Harry was niet alleen naar Canada gereisd, maar had zijn vrouw Meghan ook meegebracht. Tijdens de evenementen op vrijdag ging Harry alleen een ritje maken op de skeletonbaan, terwijl Meghan niet deelnam aan de demonstraties.

FAQs

1. Wat deden Prins Harry en Michael Bublé in Whistler?
Prins Harry en zanger Michael Bublé namen deel aan een demonstratie rolstoelcurling in Whistler, Canada.

2. Waarom waarschuwde Prins Harry de fotografen vooraf?
Harry waarschuwde lachend de fotografen aan de zijkant om op te passen toen Bublé zijn eerste stenen op het ijs wilde schuiven.

3. Welk toernooi is Prins Harry de bedenker van?
Prins Harry is de bedenker van de Invictus Games, een toernooi voor veteranen met fysieke of mentale verwondingen.

4. Waar zullen de Invictus Games van 2025 plaatsvinden?
De Invictus Games van 2025 zullen plaatsvinden in Vancouver en Whistler.

5. Wat deed prins Harry op de skeletonbaan?
Prins Harry maakte een ritje op de skeletonbaan tijdens zijn bezoek aan Canada.

6. Waarom nam Meghan niet deel aan de demonstraties?
Meghan nam niet deel aan de demonstraties tijdens het bezoek aan Whistler.

Gilles Moreau https://belgiumtribune.be/

Journaliste chevronné depuis plus de 12 ans, j'ai couvert divers sujets allant de la politique nationale à l'économie mondiale. Autrefois affilié à des publications de renom, il apporte désormais son expertise à BelgiumTribune.be, analysant en profondeur les enjeux politiques et économiques qui façonnent l'avenir du pays.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.