Opportunité manquée par Genk contre un Cercle à dix Anderlecht et Union en embuscade suite aux erreurs de Sadick et Vandevoordt

Opportuniteit gemist voor Racing Genk om dichter bij Anderlecht en Union te komen

Racing Genk heeft een unieke kans laten liggen om op twee punten van Anderlecht en Union te komen in het klassement. De Limburgers kwamen vroeg op voorsprong dankzij een kopbal van Tolu, maar slaagden er niet in om het af te maken. Cercle, zelfs met tien man na de rode kaart voor Popovic, liet zien dat ze nooit uitgeschakeld zijn. Warleson hield zijn ploeg overeind en na wat geklungel van Sadick en Vandevoordt wist Olaigbe de gelijkmaker te scoren, eindstand 1-1. Ondanks dit gelijkspel blijven zowel Genk als Cercle ongeslagen in deze Champions’ play-offs.

125ste Verjaardag van Cercle gevierd met gemengde gevoelens

Cercle vierde onlangs de 125ste verjaardag op 9 april in aanwezigheid van alle trainers en spelers. De sfeer was feestelijk en optimistisch, met enkelen die zelfs begonnen te dromen van een verrassing en misschien zelfs aan de titel dachten. De spelers, ondanks het feestgedruis, waren scherp en gefocust. Het was echter een domper dat kapitein Thibo Somers vanwege een hersenschudding moest missen, zijn derde blessure van dat seizoen. De Braziliaan Felipe werd door Muslic opgesteld als vervanger. Felipe speelde met een shirt dat een statement maakte tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Aan Genk-zijde waren er geen verrassingen na hun overwinning tegen Antwerp, met Vrancken die vasthield aan dezelfde opstelling die hen 6 op 6 opleverde.

Genk neemt het voortouw, maar Cercle vecht terug

Genk kreeg al snel een kans na een misser van Utkus, maar Warleson pareerde het schot van Tolu. Vandevoordt moest ook meteen in actie komen om een kans van Denkey te neutraliseren. De intensiteit van de wedstrijd was van meet af aan hoog, met enkele gele kaarten en kansen aan beide zijden. Genk slaagde erin om op voorsprong te komen dankzij een geplaatste kopbal van Tolu, na een goede voorzet van Kayembe. De fans waren in extase en Genk leek de wedstrijd onder controle te hebben. Echter, een slordige fout van Felipe en Vandevoordt leidde tot de gelijkmaker van Olaigbe, waardoor Cercle terugkwam in de wedstrijd.

Popovic krijgt rood en zoeken naar de winnende goal

Popovic werd ingebracht om Ravych te beschermen tegen een tweede gele kaart, maar kreeg zelf rood voor een overtreding op Tolu. Ondanks de numerieke meerderheid slaagde Genk er niet in om de winnende goal te scoren. Cercle, zoals eerder dit seizoen, bewees opnieuw dat ze met tien man gevaarlijk kunnen zijn. Een miscommunicatie tussen Sadick en Vandevoordt leidde tot de gelijkmaker van Olaigbe. Ondanks Genk’s zoektocht naar de overwinning, bleef Warleson standhouden in het doel voor Cercle.

Opstellingen en Doelpuntenmakers

Genk: Vandevoordt – Sadick (85’ Fadera), Cuesta, McKenzie – El Ouahdi, Galarza, Hrsosovsky, Kayembe, El Khanouss, El Hadj – Tolu
Cercle: Warleson – Siquet, Utkus, Daland, Ravych (46’ Popovic – Lopes, Van der Bruggen , Minda (86’ De Wilde), Lemaréchal (46’ Olaigbe) Felipe (78’ Abu Francis) – Denkey
Doelpunten: 18’ Tolu (Kayembe) 1-0, Olaigbe 1-1
Gele kaarten: 17’ Ravych, 71’ Daland, 88’ Van der Bruggen, 89’ Abu Francis
Rode kaarten: 75’ Popovic
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Opkomst: 18.361

Voor de volledige wedstrijdfoto’s, bekijk de beelden van Isosport.

FAQs

1. Hoe eindigde de wedstrijd tussen Racing Genk en Cercle?
De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 1-1.

2. Welke speler ontbrak bij Cercle vanwege een blessure?
Kapitein Thibo Somers ontbrak vanwege een hersenschudding.

3. Wie scoorde de gelijkmaker voor Cercle in de wedstrijd tegen Genk?
Olaigbe scoorde de gelijkmaker voor Cercle.

4. Hoe reageerde Warleson in het doel voor Cercle gedurende de wedstrijd?
Warleson bleef standhouden en wist meerdere kansen van Genk te keren.

5. Welke rol speelde Popovic na zijn invalbeurt voor Cercle?
Popovic verving een andere speler en ontving later zelf een rode kaart.

6. Hoe slaagde Cercle erin om met tien man tegen Genk gevaarlijk te blijven?
Cercle maakte gebruik van Genk’s defensieve fouten en profiteerde van een miscommunicatie tussen Sadick en Vandevoordt.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.