Mystérieuse victoire de Lotte Kopecky sous la pluie dans la Strade Bianche

Lotte Kopecky Wint Opnieuw de Strade Bianche

Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) heeft voor de 2e keer de Strade Bianche op haar naam geschreven. De wereldkampioene deed de finale openbarsten op 10 kilometer van de streep. Met een oerknal in de steile steegjes naar Siena nam Kopecky afscheid van Italiaans kampioene Elisa Longo Borghini. Titelverdediger Demi Vollering maakte het podium compleet.

Een Verzwaarde Finale Met Drama

Zorgt de verzwaarde finale voor verlamming of niet? Dat is de vraag waar zowel de wielerliefhebbers als de rensters zelf mee zaten. Het antwoord werd snel gegeven. In de eerste 70 kilometer van de wedstrijd werd er geen enkele ontsnappingspoging ondernomen. De schrik om jezelf op te blazen was groter dan de zin om te koersen. Op iets meer dan 50 kilometer van het einde kwam daar gelukkig verandering in.

Dynamiek op de Weg

Net op het moment dat een groepje van 11 zich kon losrukken, werd er in het peloton gevallen. Het resulteerde in een sterk gereduceerd peloton waarin alle favorieten aanwezig waren. Dat was het teken voor Lotte Kopecky om de concurrentie een eerste keer te monsteren. Onder haar impuls werd het peloton helemaal aan flarden gereden en bleven bijna alleen nog maar toppers over.

Een Roerige Finale

Uiteindelijk zorgde een bedrijvige Demi Vollering voor een nieuwe schifting en zo schoten enkel zij, Kopecky, Niewiadoma, Longo Borghini en van Anrooij over. Op een dood moment zag Kopecky haar moment gekomen om een tweede bommetje te droppen, Longo Borghini was de enige die haar wagonnetje kon aanhaken.

Triomf in de Straten van Sienna

Door meesterlijk afstoppingswerk van Vollering konden de twee koploopsters probleemloos voorop blijven en zich voorbereiden op de slotklim in de straten van Sienna. Daarin toonde Kopecky zich, nog maar eens, dodelijk met een snedige versnelling. Longo Borghini had geen verhaal en moest toekijken hoe de wereldkampioen solo naar de overwinning reed.

SD Worx Heerst Opnieuw

Om het feestje van SD Worx helemaal compleet te maken, bolde Vollering nog als 3e over de streep. Daar viel ze meteen in de armen van Kopecky. Wat een contrast met vorig jaar.

FAQs:

1. Wat is de naam van de renster die voor de 2e keer de Strade Bianche heeft gewonnen?
Lotte Kopecky heeft de Strade Bianche voor de 2e keer gewonnen.

2. Wie maakte het podium compleet tijdens de race?
Titelverdediger Demi Vollering maakte het podium compleet.

3. Hoeveel kilometer van de streep nam Lotte Kopecky afscheid van Elisa Longo Borghini?
Lotte Kopecky nam op 10 kilometer van de streep afscheid van Elisa Longo Borghini.

4. Hoe werd het peloton beïnvloed door de valpartij tijdens de race?
De valpartij resulteerde in een sterk gereduceerd peloton waarin alle favorieten aanwezig waren.

5. Wie slaagde erin om bij elke uitval te blijven zitten en de rest het werk te laten doen?
Lotte Kopecky bleef bij elke uitval zitten en liet de rest de kastanjes uit het vuur halen.

6. Welke renster toonde zich meesterlijk met een snedige versnelling in de slotklim?
Lotte Kopecky toonde zich meesterlijk met een snedige versnelling in de slotklim, waardoor ze solo naar de overwinning reed.

Gilles Moreau https://belgiumtribune.be/

Journaliste chevronné depuis plus de 12 ans, j'ai couvert divers sujets allant de la politique nationale à l'économie mondiale. Autrefois affilié à des publications de renom, il apporte désormais son expertise à BelgiumTribune.be, analysant en profondeur les enjeux politiques et économiques qui façonnent l'avenir du pays.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.