Melexis domine Bruxelles Bourse en émoi

Bel20 Index opent Afwachtend op 3.839,38 Punten

De Bel20 index opende dinsdag afwachtend op 3.839,38 punten, na zijn sluiting op 3.845,63 punten de vorige handelsdag. In de eerste momenten van de handel probeerde de index boven de nullijn te blijven.

Handelspauze tijdens Goede Vrijdag en Paasmaandag

Op Goede Vrijdag en Paasmaandag werd er niet gehandeld op de Europese beurzen, wat voor een rustige periode zorgde voor beleggers.

Met een winst van 1,7 procent was Melexis een opvallende stijger bij de hoofdindex bij de opening. Umicore volgde met een stijging van 1,9 procent.

Sterke en Zwakke Performers binnen de Index

Vastgoedaandelen zoals Cofinimmo, Aedifica en WDP leden kleine verliezen in de opening, terwijl indexzwaargewicht Argenx een daling van een procent noteerde.

Op de bredere markt daalde Kinepolis met ongeveer een procent nadat bekend werd dat de CFO vertrekt, terwijl Bpost 1,1 procent verloor.

Opmerkelijke Winst voor Ontex

Anderzijds boekte Ontex een winst van 2,0 procent. Het bedrijf kondigde dinsdagochtend aan dat het succesvol de verkoop heeft afgerond van zijn Algerijnse activiteiten aan Hygianis SPA.

Positief Nieuws voor Onward Medical bij Smallcaps

Bij de smallcaps kon Onward Medical een winst van bijna 5 procent noteren, na het indienen van een aanvraag bij de Amerikaanse FDA voor een bepaalde procedure.

*Bijbehorende Bron: ABM Financial News*

ABM Financial News is een toonaangevende leverancier van beursnieuws, -video en -data, voor zowel real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media-uitgaven. De informatie verstrekt in dit artikel dient niet als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling voor specifieke beleggingen.

FAQs

1. *Wat was de openingskoers van de Bel20 index op dinsdag?*
De Bel20 index opende op dinsdag op 3.839,38 punten.

2. *Welke aandelen stegen sterk binnen de index bij de opening?*
Melexis en Umicore waren sterke stijgers binnen de hoofdindex.

3. *Wat was de reden achter de daling van Kinepolis op de markt?*
Kinepolis daalde vanwege het vertrek van de CFO.

4. *Welk bedrijf boekte een winst van 2,0 procent en kondigde een succesvolle verkoop aan?*
Ontex boekte een winst van 2,0 procent en kondigde de voltooiing van de verkoop van zijn Algerijnse activiteiten aan.

5. *Welk bedrijf bij de smallcaps liet een winst van bijna 5 procent zien na een indiening bij de Amerikaanse FDA?*
Onward Medical toonde een winst van bijna 5 procent na het indienen van een aanvraag bij de Amerikaanse FDA.

6. *Wat is het belangrijkste doel van ABM Financial News?*
ABM Financial News is een leverancier van beursnieuws, -video en -data voor verschillende doeleinden, zoals handelsplatformen, dealingrooms en media-uitgaven.

Laurent Dubois http://belgiumtribune.be

Fort d'une carrière de 18 ans dans le journalisme, Laurent Dubois s'est spécialisé dans la couverture approfondie des événements culturels, artistiques et historiques. Ayant travaillé avec des magazines de premier plan, il met désormais à contribution son savoir-faire pour BelgiumTribune.be, partageant des perspectives uniques sur le patrimoine culturel et l'art contemporain.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.