Le retour époustouflant dACDC sur scène à Amsterdam Musique

AC/DC Maakt Klaar voor Een Slijkende Comeback in Nederland

Voor het eerst in bijna een decennium zal de legendarische Australische hardrockband AC/DC weer schitteren op Nederlandse bodem. Op 5 juni zullen ze de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam laten daveren op zijn grondvesten.

De Langverwachte Terugkeer van AC/DC naar Nederland

Het was in mei 2015 dat de Australiërs voor het laatst Nederland aandeden, met een epische show in het GelreDome in Arnhem. Na bijna tien jaar afwezigheid is het dan eindelijk zover, AC/DC keert terug naar de fans die hen zo lang hebben gemist.

De POWER UP Tournee met Nieuwe en Oude Hits

De huidige tournee van AC/DC, genaamd POWER UP, staat in het teken van het gelijknamige album dat in november 2020 het levenslicht zag. Tijdens hun optreden in de Johan Cruijff ArenA zullen ze niet alleen nummers van dit recente album ten gehore brengen, maar ook een reeks aan oude hits die het publiek zeker in vervoering zullen brengen.

Een Blik op de Iconische Band AC/DC

Met een geschiedenis die teruggaat tot hun oprichting in 1973, heeft AC/DC in verschillende bezettingen de wereld veroverd met tijdloze hits als « Highway to Hell » en « Thunderstruck ». De groep bestaat momenteel uit leadgitarist Angus Young, zanger Brian Johnson, ritmegitarist Stevie Young en drummer Matt Laug. Een nieuwe bassist heeft het stokje overgenomen van Cliff Williams, die in 2016 zijn afscheid aankondigde.

Een Droevig Afscheid voor Eerste AC/DC-Drummer

AC/DC werd echter ook getroffen door droevig nieuws, toen bekend werd dat eerste AC/DC-drummer Colin Burgess op 77-jarige leeftijd is overleden. Een iconische figuur in de geschiedenis van de band, Burgess zal altijd herinnerd worden voor zijn bijdrage aan de vroege successen van AC/DC.

FAQs

1. Wat is de naam van het laatste album van AC/DC?

– Het laatste album van AC/DC heet « POWER UP », uitgebracht in november 2020.

2. Wie zijn de huidige leden van AC/DC?

– De huidige leden van AC/DC zijn leadgitarist Angus Young, zanger Brian Johnson, ritmegitarist Stevie Young, en drummer Matt Laug.

3. Wanneer zal AC/DC optreden in Nederland?

– AC/DC zal op 5 juni optreden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

4. Welke hits zijn kenmerkend voor AC/DC?

– AC/DC is bekend van hits als « Highway to Hell » en « Thunderstruck ».

5. Welke bassist heeft Cliff Williams vervangen bij AC/DC?

– Een nieuwe bassist heeft Cliff Williams vervangen bij AC/DC, nadat hij zijn pensioen aankondigde in 2016.

6. Hoe lang is het geleden sinds AC/DC voor het laatst Nederland aandeed?

– AC/DC trad voor het laatst op in Nederland in mei 2015, in het GelreDome in Arnhem.

Laurent Dubois http://belgiumtribune.be

Fort d'une carrière de 18 ans dans le journalisme, Laurent Dubois s'est spécialisé dans la couverture approfondie des événements culturels, artistiques et historiques. Ayant travaillé avec des magazines de premier plan, il met désormais à contribution son savoir-faire pour BelgiumTribune.be, partageant des perspectives uniques sur le patrimoine culturel et l'art contemporain.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours