Le coureur vedette Wilco Kelderman forcé de se retirer de la Giro dItalia Koen Bouwman prend sa place

Wilco Kelderman geblesseerd en zal niet deelnemen aan de Giro d’Italia

Op woensdag 10 april 2024 werd bekend dat Wilco Kelderman niet zal deelnemen aan de aankomende editie van de Giro d’Italia (4-26 mei). De Nederlandse renner brak zijn sleutelbeen bij een valpartij tijdens de Parijs-Nice en zal niet op tijd fit zijn voor de Italiaanse ronde. Zijn plek wordt ingenomen door Koen Bouwman.

Voor Wilco Kelderman eindigde de Parijs-Nice op een bittere noot. Ondanks het feit dat zijn teamgenoot Matteo Jorgenson het algemeen klassement wist te winnen, kwam Kelderman zelf ten val in de laatste etappe. De 33-jarige klimmer ging onderuit in de laatste bocht van de etappe naar Nice, waarbij hij zijn sleutelbeen brak en een operatie moest ondergaan. Dit dwong hem om zijn oorspronkelijke wedstrijdschema te wijzigen.

Het oorspronkelijke plan was dat Kelderman na de koers naar Tenerife zou reizen voor een hoogtestage van drie weken. Vervolgens stond hij gepland om de drie heuvelklassiekers – de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken – te rijden, alvorens naar Italië te vertrekken voor de Giro d’Italia. Deze plannen kunnen nu niet doorgaan vanwege de blessure: de Italiaanse ronde komt te vroeg.

Volgens een verklaring van Visma | Lease a Bike op sociale media op woensdag, « Wilco is onvoldoende hersteld van zijn sleutelbeenbreuk. Omdat de revalidatie langer duurt dan verwacht, heeft hij samen met het team beslist om niet deel te nemen aan de Ronde van Italië. »

Goed nieuws voor Koen Bouwman

Terwijl het nieuws een teleurstelling is voor Wilco Kelderman, betekent het goed nieuws voor Koen Bouwman. De 30-jarige Nederlandse renner zal nu als vervanger van Kelderman deelnemen aan de eerste grote ronde van het seizoen. Bouwman, die twee jaar geleden al succesvol was in de Giro met twee etappezeges en de bergtrui, bevindt zich momenteel al op hoogtestage met het Giro-team.

Er wordt gesuggereerd dat Visma | Lease a Bike binnenkort mogelijk nog een vervanger zal moeten oproepen voor de Giro. Normaal gesproken zou ook Wout van Aert deelnemen aan de drieweekse ronde voor het Nederlandse team, maar na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen lijkt dit nu geen haalbare optie meer te zijn.

FAQs

1. Wat is de reden dat Wilco Kelderman niet zal deelnemen aan de Giro d’Italia?

– Wilco Kelderman brak zijn sleutelbeen bij een valpartij en is niet op tijd fit voor de Italiaanse ronde.

2. Wie zal Wilco Kelderman vervangen in de Giro d’Italia?

– Koen Bouwman zal de plek van Wilco Kelderman innemen in de Giro d’Italia.

3. Welke wedstrijden stonden oorspronkelijk op het programma van Wilco Kelderman?

– Wilco Kelderman was van plan om de heuvelklassiekers en de Giro d’Italia te rijden voordat hij geblesseerd raakte.

4. Hoe reageerde Visma | Lease a Bike op de situatie van Wilco Kelderman?

– Visma | Lease a Bike meldde op sociale media dat Wilco niet voldoende hersteld was van zijn sleutelbeenbreuk.

5. Welke successen behaalde Koen Bouwman eerder in de Giro?

– Koen Bouwman behaalde twee etappezeges en de bergtrui in de Giro drie jaar geleden.

6. Zal Wout van Aert deelnemen aan de Giro d’Italia?

– Na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen lijkt het er niet op dat Wout van Aert zal deelnemen aan de Giro d’Italia.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer

+ There are no comments

Add yours

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.