Festival de danse en plein air sous la halle de la Ville de Gand

Een Nieuw Elektronisch Dansfestival in Gent

De organisatie achter Gent Loves Electronics, bestaande uit onder andere Olivier Tjon en Gerald Claes, heeft aangekondigd dat het nieuwe dancefestival, kortweg GENT.LE genaamd, in de eerste plaats een eerbetoon is aan Gent als de bakermat van de elektronische dancemuziek. De allereerste editie van GENT.LE, gepland op 31 augustus, wordt gezien als een test case voor wat hopelijk zal uitgroeien tot een volwaardig stadsfestival. Het doel is om op 20 tot 30 locaties in de historische stadskern compacte dj-sets te organiseren, die moeten leiden tot levendige straatfeesten met een sterke focus op diversiteit en inclusiviteit. De organisatie beschouwt GENT.LE als de Gentse elektronische variant van het wereldberoemde Notting Hill carnival.

Een Eerbetoon aan de Elektronische Dancemuziek in Gent

Het nieuwe initiatief wordt gesteund door een brede vertegenwoordiging van het stadsbestuur en stadsdiensten, evenals partners uit de nightlife-, event- en cultuursector. Hoewel de line-up voor 31 augustus nog niet is onthuld, is bevestigd dat het festival van start zal gaan met een officiële huldiging door burgemeester Mathias De Clercq voor de oprichters van het legendarische Gentse dance label R&S Records: Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes.

Een Unieke Sfeer in de Historische Stadskern van Gent

Het concept van GENT.LE belooft een unieke sfeer te creëren in de historische stadskern van Gent, waar muziekliefhebbers en feestgangers kunnen genieten van diverse dj-sets op verschillende locaties. Met de nadruk op compacte sets wil het festival bijdragen aan levendige straatfeesten die een breed publiek aanspreken. Door te streven naar diversiteit en inclusiviteit, hoopt de organisatie een evenement neer te zetten dat de rijke muzikale geschiedenis van Gent eer aandoet en tegelijkertijd een bruisende toekomst voor elektronische dancemuziek in de stad inluidt.

De Toekomst van GENT.LE als Stadsfestival

Terwijl de eerste editie van GENT.LE op 31 augustus nog in de startblokken staat, kijkt de organisatie al vooruit naar de toekomst van het festival als een volwaardig stadsfestival. Met plannen voor tientallen locaties verspreid over de stadskern en een line-up die nog moet worden onthuld, belooft GENT.LE een unieke toevoeging te worden aan het culturele landschap van Gent. Door een brug te slaan tussen het verleden en de toekomst van elektronische dancemuziek in de stad, hoopt GENT.LE een blijvende indruk achter te laten en een traditie van vernieuwing voort te zetten.

De Oprichters van R&S Records Gehuldigd

Een van de hoogtepunten van de eerste editie van GENT.LE zal de officiële huldiging zijn door burgemeester Mathias De Clercq van de oprichters van R&S Records, Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes. Als pioniers in de elektronische muziekscene van Gent hebben Vandepapeliere en Maes een onschatbare bijdrage geleverd aan de wereldwijde erkenning van de stad als een broedplaats voor innovatieve muziek. Hun nalatenschap zal worden gevierd als onderdeel van de festiviteiten op 31 augustus en zal dienen als inspiratie voor de toekomstige generaties van muziekliefhebbers in Gent.

###Questions and Answers:
Wie zijn de oprichters van R&S Records?
Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes zijn de oprichters van R&S Records.

Wat is het doel van de eerste editie van GENT.LE?
De eerste editie van GENT.LE is bedoeld als een test case voor wat hopelijk zal uitgroeien tot een volwaardig stadsfestival in Gent.

Wat maakt GENT.LE uniek ten opzichte van andere festivals?
GENT.LE onderscheidt zich door zijn focus op diversiteit, inclusiviteit en compacte dj-sets op verschillende locaties in de historische stadskern van Gent.

Hoe wordt GENT.LE vergeleken met het Notting Hill carnival?
De organisatie beschouwt GENT.LE als de Gentse elektronische versie van het wereldberoemde Notting Hill carnival.

Wie ondersteunen het initiatief achter GENT.LE?
Het nieuwe initiatief wordt gesteund door een brede vertegenwoordiging van het stadsbestuur en stadsdiensten, evenals partners uit de nightlife-, event- en cultuursector.

Wat staat er gepland voor de start van het nieuwe dancefestival op 31 augustus?
Het festival zal van start gaan met een officiële huldiging door burgemeester Mathias De Clercq voor de oprichters van R&S Records, Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes.

Gilles Moreau https://belgiumtribune.be/

Journaliste chevronné depuis plus de 12 ans, j'ai couvert divers sujets allant de la politique nationale à l'économie mondiale. Autrefois affilié à des publications de renom, il apporte désormais son expertise à BelgiumTribune.be, analysant en profondeur les enjeux politiques et économiques qui façonnent l'avenir du pays.

Tu pourrais aussi aimer