Découvrez le Festival des Podcasts de NPO Luister qui anime vos émissions préférées TVvisie

NPO Luister Podcast Festival: Een Feest voor Podcast Liefhebbers

Een Blik op het Podcast Festival

Luister presenteeril voor het vierde opeenvolgende jaar het NPO Luister Podcast Festival, met een opwindend programma vol nieuwe en vertrouwde podcasttitels en makers. De vierde editie zal plaatsvinden op zondag 17 maart in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het publiek krijgt de kans om zich verdeeld over zes zalen live aanwezig te zijn bij de opnames van vierentwintig verschillende podcasts. Dit jaar zal de winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch voor het eerst onthuld worden. Het winnende idee krijgt de kans om onder begeleiding van een omroep ontwikkeld te worden tot een podcast op NPO Luister. De laatste kaarten voor dit bijna uitverkochte festival zijn nu beschikbaar op npoluister.nl/festival.

Verwachtingen van NPO Luister

Kevin Goes, de manager van NPO Luister, benadrukt: ‘Het NPO Luister Podcast Festival is een must-see voor alle podcastliefhebbers. Dit jaar zullen we veel nieuwe makers verwelkomen die misschien nog niet bekend zijn bij het grote publiek, maar die zeer de moeite waard zijn om live in actie te zien in een van de zes zalen van TivoliVredenburg. Zo zal TikTokker en podcastmaker Lotte van Eijk een XL-versie van ‘Lotte’s Hotline’ presenteren, speciaal voor het Podcast Festival. De mannen van ‘Supergaande’ zullen hun nieuwe podcast ‘Supergaande Brainfarts’ live presenteren, waarbij ze ingaan op grappige en gênante opmerkingen. Natuurlijk zijn alle podcasts ook te beluisteren op onze gratis NPO Luister-app, maar het is nog leuker om het live mee te maken!’

Een Diversiteit aan Podcasts

Het NPO Luister Podcast Festival is bedoeld voor alle podcastliefhebbers in Nederland. Dit jaar zullen mensen kunnen genieten van advies en inzichten van wetenschapsjournalist Anna Gimbrère (de Mol uit ‘Wie is de Mol? 2024’) en comedians Tex de Wit en Stefan Pop van ‘Zo, Opgelost’ (KRO-NCRV). Ook Paul de Leeuw zal zijn podcast voortzetten en duikt Justin Verkijk in het Nederlandse clubleven in ‘Als Muren Konden Praten’ (NTR). Oude bekenden zoals ‘De Stemming van Vullings and Van der Wulp’ (NOS), ‘Bureau Sport Podcast’ (BNNVARA) en ‘Focus’ (NTR) zullen ook weer aanwezig zijn. Na afloop kunnen bezoekers napraten met hun favoriete podcastmakers op Plein 6.

Speciale Gasten en Optredens

Tijdens het NPO Luister Podcast Festival zullen de podcastmakers verschillende speciale gasten ontvangen. Zo zal kersverse Edison-winnaar Mula B te gast zijn bij ‘De Machine’ (VPRO), terwijl Wibi Soerjadi te zien zal zijn in ‘Keihard Klassiek’ (BNNVARA). ‘Jan Slagter en Cisca Dresselhuys Werken Door’ (MAX) zullen gast Maarten van Rossum verwelkomen, terwijl ‘Zin van de Dag’ (HUMAN) zal ingaan op zingeving zonder god, met gast Willem Post. De makers van ‘JFK the Secret Archives’ (AVROTROS) zullen samen met Willem Post terugblikken op de eerste serie en vooruitkijken naar serie twee.

De NPO Luister Podcast Pitch

De vier finalisten van de NPO Luister Podcast Pitch zijn bekend. Uit meer dan honderd inzendingen werden acht deelnemers geselecteerd om hun podcastidee te pitchen voor de podcastjury van de publieke omroep. Ideeën over rouw, bingo, de geschiedenis van het huis van grootouders en een bijzondere toekomstvisie hebben de laatste ronde bereikt. De makers zullen tijdens het festival hun podcast presenteren aan het grote publiek en de winnaar van de pitch zal onder begeleiding van NPO Radio 1-presentator en podcastmaker Mischa Blok het idee ontwikkelen tot een volwaardige podcast op NPO Luister. De winnaar zal tussen 13.30 en 14.30 uur bekend worden gemaakt tijdens het festival.

Frequently Asked Questions (FAQs)

1. Wat is de datum van het NPO Luister Podcast Festival?

Het festival zal plaatsvinden op zondag 17 maart in TivoliVredenburg in Utrecht.

2. Waar kunnen de laatste kaarten voor het festival worden gekocht?

De laatste kaarten voor het bijna uitverkochte festival zijn beschikbaar op npoluister.nl/festival.

3. Welke speciale gasten zullen aanwezig zijn tijdens het festival?

Er zullen speciale gasten zijn zoals Mula B, Wibi Soerjadi, Maarten van Rossum en Willem Post.

4. Hoeveel podcasts zullen er worden opgenomen tijdens het festival?

Er zullen vierentwintig verschillende podcasts worden opgenomen verdeeld over zes zalen.

5. Wat gebeurt er tijdens de Podcast Pitch Finale?

Tijdens de Pitch Finale zullen de vier finalisten hun ideeën presenteren en zal het winnende idee bekend worden gemaakt.

6. Welke bekende makers zullen aanwezig zijn op het festival?

Bekende makers zoals Anna Gimbrère, Paul de Leeuw, en de makers van ‘De Stemming van Vullings and Van der Wulp’ zullen aanwezig zijn.

Gilles Moreau https://belgiumtribune.be/

Journaliste chevronné depuis plus de 12 ans, j'ai couvert divers sujets allant de la politique nationale à l'économie mondiale. Autrefois affilié à des publications de renom, il apporte désormais son expertise à BelgiumTribune.be, analysant en profondeur les enjeux politiques et économiques qui façonnent l'avenir du pays.

Tu pourrais aussi aimer