Categories
Sports

Découverte en Norvège Antonio Nusa est complètement en forme mais quel impact sur le transfert record

Goed nieuws voor Club Brugge en Antonio Nusa. Nieuwe scans in Noorwegen tonen aan dat de aanvaller, die een recordtransfer naar Brentford (voorlopig) zag afspringen, geen significante medische problemen heeft. Maar betekent dat ook dat de deal nu zal doorgaan?

Het was zonder twijfel een van de meest bizarre plotwendingen in de voorbije wintermercato. Toptalent Antonio Nusa leek de nieuwe recordtransfer van de Belgische competitie te worden. Club Brugge bereikte daarover een akkoord van 37 miljoen euro met Brentford. Alleen: na de medische testen zetten de Engelsen plots het licht op rood voor de transfer, omdat ze twijfels hadden bij de medische toestand van Nusa. Vooral een probleem aan de knieën baarde naar verluidt zorgen.

Omdat de flankaanvaller sowieso pas deze zomer naar Brentford zou verhuizen, namen alle partijen hun tijd om het dossier grondig te bekijken. Daarom kwam er een ‘second opinion’ rond de toestand van Nusa in zijn (neutrale) thuisland Noorwegen.

Transferkanon Fabrizio Romano loste het nieuws dat de scans geruststellende resultaten voor Nusa en Club Brugge aantoonden. Die info wordt uit goede bron ook aan onze redactie bevestigd.

Nusa is volledig fit bevonden. Van letsels die zijn toekomst als voetballer in gevaar brengen is er allerminst sprake. Of dat ook betekent dat de recorddeal met Brentford doorgaat? Dat valt nog af te wachten. De positieve uitkomst wil niet zeggen dat de Premier League-club nu juridisch verplicht is om de princiepsovereenkomst van eind januari ook in te lossen.

Alle betrokken partijen zetten de onderhandelingen nu verder. Of springt er straks nog een andere geïnteresseerde in de dans? Sowieso zal het nieuws voor meer rust zorgen in het hoofd van Nusa, die sinds de problemen rond de transfer ontbrak in de selectie van Club Brugge.

Het is duidelijk dat de recente ontwikkelingen rond de medische toestand van de veelbelovende voetballer Antonio Nusa voor opschudding hebben gezorgd in zowel het Belgische als internationale voetbalcircuit. Met een mogelijke recordtransfer van 37 miljoen euro op het spel, wekte het plotselinge halt aan de overgang naar Brentford aanzienlijke interesse en bezorgdheid.

Nusa’s volledige fitheid volgens de recente medische scans in Noorwegen heeft ongetwijfeld een zucht van verlichting teweeggebracht bij Club Brugge, die naar alle waarschijnlijkheid hoopt dat de deal alsnog kan worden afgerond. Echter, de vraag blijft of Brentford nog steeds bereid is om de overeenkomst na de medische complicaties van Nusa te honoreren. Het is een zaak die ongetwijfeld verder zal worden besproken en onderhandeld door alle betrokken partijen.

Desalniettemin werpt de recente wending in het verhaal een interessant licht op de mogelijke toekomst van Nusa in het voetbal. Zal hij bij Club Brugge blijven of zal er een andere geïnteresseerde partij opduiken om de talentvolle aanvaller binnen te halen? De komende periode zal ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen in deze voetbalsaga die zowel de Belgische competitie als de internationale transfermarkt in zijn greep houdt.

Exit mobile version