Brown maintient la pression sur Red Bull lors du drame Verstappen Jos était très direct

Rommel bij Red Bull Racing – Invloed op de toekomst van Verstappen

Brown: « Een team zonder sterke fundamenten »

Brown heeft zich dit jaar regelmatig uitgesproken over de situatie bij Red Bull Racing, waar al geruime tijd onrust heerst sinds het overlijden van Dietrich Mateschitz, als we de geruchten mogen geloven. Er zou een machtsstrijd gaande zijn tussen twee partijen, met de Thaise eigenaren en Christian Horner aan de ene kant, en Oliver Mintzlaff en Helmut Marko aan de andere kant. Begin dit jaar werd Horner beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, wat resulteerde in een onderzoek. Red Bull besloot Horner echter niet te ontslaan. Vervolgens vertrok ontwerper Adrian Newey, en er gingen zelfs geruchten over het vertrek van Marko. Marko sprak over een ‘wapenstilstand’, vanwege verminderde dominantie in de resultaten op de baan. Het team heeft in 2024 al drie van de zes races niet gewonnen, terwijl er vorig jaar slechts één Grand Prix, namelijk die van Singapore, werd verloren.

Onzekerheid rond de toekomst van Verstappen

Door alle onrust binnen Red Bull Racing is voor het eerst de toekomst van Verstappen onzeker. Hoewel de Nederlander een contract heeft tot eind 2028, zijn er toenemende geruchten over een mogelijk vertrek naar Mercedes in 2025 of 2026. Mercedes-teambaas Toto Wolff voedt deze geruchten, maar geeft ook aan dat het team voor 2025 mogelijk niet snel genoeg zal zijn om Verstappen te verleiden over te stappen. Vanaf 2026, wanneer nieuwe motorreglementen mogelijk Mercedes kunnen helpen, zou dit anders kunnen zijn.

Kritiek van Jos Verstappen en onzekerheid rond Max

Ook Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, heeft dit jaar al vaak kritiek geuit op de huidige situatie van het team. Volgens Brown is dit een teken dat ook Max Verstappen zelf niet tevreden is met de gang van zaken. Brown sprak zich hierover uit in de podcast Bloomberg Hot Pursuit, waar hij aangaf: « Dan heb je nog het hele Verstappen-drama. Blijft hij of vertrekt hij? Hij heeft een contract, maar zijn vader was heel erg uitgesproken. Het is ongetwijfeld een geweldig raceteam, maar het is nu een hele instabiele omgeving, en dat zien we ook met het vertrek van Adrian [Newey]. Je kan ze nooit uitsluiten, want het is een ongelofelijk team. Naar mijn mening is het echter een team dat geen sterke fundamenten heeft nu. »

FAQs

Wat is de huidige situatie bij Red Bull Racing?
De huidige situatie bij Red Bull Racing wordt gekenmerkt door interne onrust en een vermeende machtsstrijd tussen verschillende partijen binnen het team.

Waarom is de toekomst van Verstappen onzeker?
De toekomst van Verstappen is onzeker vanwege de aanhoudende problemen binnen Red Bull Racing en de toenemende geruchten over een mogelijk vertrek naar Mercedes.

Wat is de rol van Toto Wolff in de situatie rond Verstappen?
Toto Wolff van Mercedes voedt de geruchten over het mogelijke vertrek van Verstappen door te suggereren dat Mercedes mogelijk vanaf 2026 interessanter kan zijn voor de coureur.

**Waarom uit Jos Verstappen kritiek op het team?
Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, heeft kritiek geuit op het team vanwege de onstabiele omgeving en problemen binnen Red Bull Racing.

Wat is de visie van Brown op het team van Red Bull Racing?
Brown beschrijft het team van Red Bull Racing als een team zonder sterke fundamenten, vanwege de interne onrust en vertrek van belangrijke figuren zoals Adrian Newey.

Hoe reageert Red Bull Racing op de uitdagingen die het team momenteel heeft?
Red Bull Racing lijkt een ‘wapenstilstand’ te hebben gesloten om de interne problemen aan te pakken, met de hoop de prestaties op de baan te verbeteren en talent zoals Verstappen te behouden.

Benjamin Lambert

Journaliste engagé depuis plus de 10 ans, Benjamin Lambert a consacré sa carrière à l'investigation et à la révélation des problématiques sociales majeures. Ayant contribué significativement à des médias réputés, il met désormais son expérience au service de BelgiumTribune.be, explorant des sujets captivants et éclairant des enjeux cruciaux de la société à travers ses articles percutants.

Tu pourrais aussi aimer